logo_gelencser_dental_de.jpg

Kajakozás a tanúhegyek között

a Balaton-felvidéken

Szigliget

A Balaton-felvidék legszebb és legértékesebb természeti szépségei a tanúhegyek, amelyek árnyékában evezhetünk. A túra során szemünk elé tárulnak a Balaton-felvidék híres tanúhegyei, többek között  a Badacsony, Szent György-hegy, Csobánc, a Gulács  és akár a Tóti-hegyet is láthatjuk.

Szigliget a Balaton északi partján, Badacsony és Keszthely között fekvő félszigeten, számos vulkanikus dombon terül el a falu. A település több dologról is ismert. Süllőfesztivál, újévi fürdés a Balatonban, vitorláskikötő vagy a Szigligeti Vár, amely 750 éves múltra tekint vissza. 

Magyarország egyik leglátogatottabb vára, ami akár a víz felől, akár szárazföldről megközelítve már messziről észrevehető. A várban folyamatos lovagi játékok, programok színesítik a látogatást. Kiváló kiránduló célpont, melynek végén gyönyörű panoráma tárul a szemünk elé. 

A túra a Gyenesdiáson található Diási Játékstrandról indul. 

Túravezetőnk által tartott rövid oktatás és tájékoztatás után vízreszállunk és megkezdjük utunkat Szigliget irányába. Az északi part közelében haladva a Keszthelyi-hegységet csodálhatjuk meg, miközben elhaladunk Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonederics előtt. Balatonedericsen lehetőség van felfedezni a Csodabogyós-barlang rejtett kincseit. Balatonedericsről tovább evezve a Szigligeti-öbölben találjuk magunkat, ahonnan páratlan kilátás tárul a szemünk elé. Az öblöt átszelve Szigligeten látogatást tehetünk akár a várban is. Miután elértük uticélunkat egy rövid pihenő vagy a vár látogatást követően lehetőség van a visszautat is vizen megtenni. Túránkat igény esetén Szigligeten fejezzük be, ebben az esetben a felszerelés és a csapat visszaszállításáról gondoskodunk. 

maxresdefault
szigligeti_var1
Badacsony (fotó: Hajdú D. András)
royal (12)
a_kalandturakrol_alap_tura
szigligeti-fenyő-a-vízben.jpg-3
Badacsony (fotó: Hajdú D. András)
Badacsony (fotó: Hajdú D. András)
a_barlangrol
 
Jelentkezés

A túrát minimum 4 fő esetén indítjuk!

Alaptúra
Választható extra programok: