logo_gelencser_dental_de.jpg

Kajakozás a tanúhegyek között

a Balaton-felvidéken

Balatongyörök

A Balaton-felvidék legszebb és legértékesebb természeti szépségei a tanúhegyek, amelyek árnyékában evezhetünk. A túra során szemünk elé tárulnak a Balaton-felvidék híres tanúhegyei, többek között  a Badacsony, Szent György-hegy, Csobánc, a Gulács  és akár a Tóti-hegyet is láthatjuk.

Balatongyörök a Balaton északi partjának gyöngyszeme, ahova túránk vezet. Az evezés mellett számos program és látnivaló vár minket, többek között a balatongyöröki Szépkilátó. 

A túra a Gyenesdiáson található Diási Játékstrandról indul. 

Túravezetőnk által tartott rövid oktatás és tájékoztatás után vízreszállunk és megkezdjük utunkat Balatongyörök irányába. Az északi part közelében haladva a Keszthelyi-hegységet csodálhatjuk meg, miközben elhaladunk Vonyarcvashegy előtt. Elérve uticélunkat lehetőség van felfedezni az egyedülálló balatongyöröki strandot, de akár a Szépkilátót is felfedezhetjük. Ebben az esetben egy II. századból fennmaradt római kori villa romjait, valamint a Római-forrást is megtekintjük. Programunkat tovább színesítjük igény esetén piknikezéssel. A programok végeztével lehetőség van a visszautat is vizen megtenni. Túránkat igény esetén Balatongyörökön fejezzük be, ebben az esetben a felszerelés és a csapat visszaszállításáról gondoskodunk. 

balatongyorok_borturazas_5
balatongyorok_borturazas_1
balatongyorok_balaton_telen_1
balatongyorok_horgaszvizek_1
balatongyorok_batsanyi_kilato_1
balatongyorok_szepkilato_6
balatongyorok_batsanyi_kilato_2
balatongyorok_horgaszvizek_2
balatongyorok_szepkilato_4
balatongyorok_romai_forras_3
balatongyorok_regi_preshazak_3
balatongyorok_balaton_telen_4
img_5395-300x200
balatongyorok_balaton_telen_5
balatongyorok_romai_forras_1
balatongyorok_piknikezes_1
balatongyorok_balaton_telen_3
 
Jelentkezés

A túrát minimum 4 fő esetén indítjuk!

Alaptúra
Választható extra programok: